Extreme Stadsbild Makeover. Part 1.

Palladiumbiografen och Restaurang Mejt. En småstadsidyll.

Före: Östra Torggatan mellan Drottninggatan och Tingvallagatan. En idyllisk småstadsgata med fr v den vackra Palladiumbiografen, ritad av Carl Crispin, Noax-Nilax Bolagens hus med smidesbalkonger samt populära Restaurang Mejt. Idag är de alla historia. Den nya tidens stadsbild skulle fram.

Arkaden. Blev stadsbilden verkligen bättre?

Efter: De moderna stadsbyggarna har gjort sitt. Arbetsförmedlingen, ritad av dåvarande stadsarkitekten själv, Per Lagergren, samt Arkadens Galleria. Jag ser fyrkantiga lådor staplade på varandra. Vad ser du? Vacker stadsmiljö?

Bilderna kommer från boken 70- och 80-talets Karlstad av Lars Bäckström och Sten-Ove Carlvik.

3 svar till “Extreme Stadsbild Makeover. Part 1.

  1. Har tagit del av ett par gamla bilder från det gamla Karlstad bla. Palladiumbiografen och restaurang Mejt. Min reflektion är: Dom beslutsfattare som då beslutade om rivning av dessa vackra stadsmiljöer måste haft korv i huvet i stället för hjärna

  2. Tack för fantastiska bilder.
    Har själv växt upp i Kristinehamn som gick samma öde till mötes. Man gråter i själ ä hjärta. Nej det är tyvärr inte vackrare nu, hoppas inte det speglar människans utveckling!
    Heidi

  3. På Café Mejt huserade fröknarna Ragn som var från Olsäter där sedemera konstnären Herman Rejers bodde i samma hus fram till sin bortgång. Jag kommer väl ihåg cafét med en pergola på sidan där man satt på sommaren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s